LCIF-maksuohje

Maailmassa tapahtuu koko ajan asioita, joissa me lionit voimme olla aktiivisia toimijoita. Kansainvälisen järjestömme avulla myös H-piirin lionit voimme olla läsnä kaikkialla. Saamme päivittäin muun muassa uutisia erilaista katastrofeista, joissa tapahtuma-alueen paikalliset lionit ovat mukana auttamassa. LCIF:n myöntämillä apurahoilla on tässä iso merkitys.

Miten lahjoitus tehdään:

Me jokainen voimme omalta osaltamme tehdä lahjoituksia LCIF:lle. Lahjoittaminen on helppoa luottokortilla ja Pay Palilla. 

Avaa nettisivu https://www.lionsclubs.org/fi

Klikkaa lahjoita,


täytä lomake ja siirrä rahat. 

Jokainen pienikin summa on merkityksellinen, kun me jokainen olemme mukana lahjoittamassa. Jos jokainen lions maailmassa lahjoittaa yhden dollarin kertyy siitä lähes 1,4 miljoonaa dollaria.

Lahjoitus kannattaa tehdä kohdistamattomaan ”Palveluvoimaa-rahastoon” (Empowering Service Fund).


Palveluvoimaa-rahastoon kertyneet varat voidaan käyttää aina siellä missä on tarvetta, myös katastrofeihin. Näistä varoista klubi tai piiri voi saada 15 prosentin palautuksen kauden aikana tehdyistä lahjoituksista. Edellytyksenä on, että kohdistamattomat lahjoitukset ylittävät piirillä 10 000 ja klubilla 5 000 dollaria.

Menevätkö lahjoitukset kohteisiin?

Säätiölle tilitetyt varat menevät lyhentämättömänä kohteisiin. Hallinto ja markkinointi katetaan pääoman sijoitustuotolla. Myös kaikista apurahoista niiden saajaklubit ja piirit joutuvat laatimaan seikkaperäiset raportit varojen käytöstä, mukaan liitetään myös kuitit ja tiliotteet.

Miten avustuksia on saatu, esimerkki viime kaudesta:

Suomen lionsklubit ja piirit saivat viimekaudella apurahoja kaikkiaan yli 400 000 dollaria. Tästä pääosa kohdistui ukrainalaisten auttamiseen. H-piirimme sai ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen säätiöltä yhteensä 15 000 dollaria. Lisäksi H-piirimme sai säätiöltä 4 298 dollaria Joensuun Moottoripajan toimintaan. Piiristämme tehtiin viime kaudella lahjoituksia säätiölle yhteensä 7 034,73 dollarin edestä, joten piiriimme tuli enemmän rahaa LCIF:ltä kuin sinne teimme lahjoituksia.

II Suora pankkisiirto kotikoneella nettipankkien kautta

Kun näillä maksutavoilla valitsee valuutaksi US dollarin, ei tarvitse miettiä valuuttakursseja. Muista välittää tieto maksajasta, mukaan lukien piiri ja klubi sekä klubin kansainvälinen numero, maksun kohteesta ja toivotuista palkitsemistavoista. 

LCIF:n pankki:     

JP Morgan Chase Bank, N.A. 10 S. Dearborn Street, Chicago, IL 60603, USA ABA-reititysnumero: 021000021 

Tilin nimi ja numero:     

Lions Clubs International Foundation Tilinumero: 754487312 (Käytä ehdottomasti tätä tilinumeroa)
Swift-tunnus:     CHASUS33  

Postiosoite:     

Lions Clubs International Foundation
300 W. 22nd St., Oak Brook, IL 60523-8842, USA
 
Ystävällisin terveisin
Juha-Pekka Vatanen
H-piirin LCIF-koordinaattori


Tarkempi ohje Miten maksan lahjoituksen netissä luottokortilla? (pdf)