NUORISOVAIHTO / YOUTH EXCHANGE 2021

Haluatko isäntäperheeksi kesällä 2022?  

Lions-nuorisovaihto on koronan takia peruutettu kesältä 2021.  

Nuorisovaihto toteutetaan kesällä 2022, mikäli korona pandemia on siihen mennessä ohi. Hakuaika kesän 2022 vaihtoon on syksyllä 2021.


H-piiriin suunniteltu leiri vuodelle 2021 siirtyy vuodelle 2023. Nuorisovaihto on kansainvälistä verkostoitumista 

Lions-nuorisovaihto on mahdollisuus nuorille luoda kansainvälisiä suhteita ja samalla tutus-tua eri maiden kieliin ja kulttuureihin. Lions-nuorisovaihto tapahtuu kansainvälisesti hyväksyttyjen sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti ja kohdemaita on paljon.

Vaihtoon lähdetään Suomesta kesällä 3-4 viikoksi kohdemaasta riippuen. Useissa maissa vaihto koostuu isäntäperhejaksosta ja leiristä.

Nuorisovaihto ei välttämättä vaadi klubilta suuria taloudellista panostusta. Jokainen klubi päättää itse lähetettävien nuorten määrän ja summan, jolla klubi osallistuu matkan kustannuksiin. Vaihtoon lähtö ei myöskään edellytä vaihtonuoren perhettä ottamaan vaihtoon tulevaa nuorta kotiinsa saamanaikaisesti, mutta olisi hienoa, jos perhe voisi avata kotinsa oven tänne tulevalle nuorelle jonain toisena kesänä. Silloin voimme edelleen tulevaisuudessa lähettää nuoriamme ulkomaille vaihtoon.


Meistäkö isäntäperhe?
Isäntäperheet ovat nuorisovaihdossa avainasemassa 

 Useissa maissa vaihto koostuu isäntäperhejaksosta ja noin 7–10 päivän mittaisesta leiristä. Isäntäperheet ovat siis hyvin tärkeässä osassa vaihtoa. Vaihtohan on ymmärrettävä kahdensuuntaisena. Lähtevät ja tulevat vaihtonuoret – ja mielellään vielä tasapainossa! 

Isäntäperheeksi sopii ihan tavallinen perhe, yhtä hyvin sopii myös yksinhuoltajaperhe tai lapseton pariskunta. Optimaalinen tilanne olisi, jos perheessä olisi suurin piirtein samanikäisiä nuoria.
Tärkeintä on avoin mieli ja halu kansainvälistyä. Hyvän mielen ja ikimuistoisen kokemuksen lisäk-si perhe saa hienon tilaisuuden harjoitella kielitaitoa.

Vaatimattomallakin kielitaidolla pärjää mainiosti. Ani harva tuleva vaihtonuori puhuu natiivina englantia. Vaihdon kieli on pääasiassa englanti.

Kielitaitoa pääsee mahdollisesti harjoittamaan myös jatkossa, sillä isäntäperheiden ja vaihtonuorten välillä syntyy useasti vuosien, jopa vuosikymmeniä kestävä ystävyyssuhde.

Isäntäperheeltä odotetaan 

  • nuorelle omaa huonetta tai vastaavaa tilaa TAI yhteinen huone toisen vaihtonuoren kanssa 
  • nuorta pidetään perheenjäsenenä myös taloudellisesti 
  • vieraanvaraisuutta ja toisten kulttuurien kunnioitusta 
  • perheestä vähintään yhden henkilön tulee pystyä kommunikoimaan englannin kielellä 
  • avointa mieltä uusiin tapoihin ja tilanteisiin.
Isäntäperheiden hankinta on vuosittain ollut se haastavin osuus nuorisovaihdosta.

1) Nuori - matkaa maailmalle kesällä 2022

     Vaihtoon hakeminen

2) Haluatko isäntäperheeksi kesällä 2022? 

  • Isäntäperheenä toimimiseen kiinnostuneet, ottakaa suoraan yhteyttä H-piirin nuorisovaihtojohtajaan Juhani Kautoseen, p. 044 254 9378.
    jkautone@gmail.com
  • Lataa tästä Isäntäperheen hakulomake (Excelillä lataa ja tallenna omalle koneellesi) 
  • Kaavakkeet ainoastaan sähköisesti
__________________________________________________________________________

Nuorisoleirin 2018 nettisivut löytyvät osoitteesta https://lionsyouthcamp2018sln.blogspot.fi/


Tutustu myös Nuorisovaihtoleirin 2015 www-sivuihin