16.9.2017

Tukea H-piirin Leo-toiminnalle


Hyvät 107 H-piirin klubipresidentit, sihteerit, lionit ja puolisot. Toivon, että kirjelmän luettuanne tartutte haasteeseen!


Mitä leot ovat?

Leoklubi on lionsklubin oma nuorisoaktiviteetti, jolla oman paikkakunnan nuoret saadaan hauskalla ja kehittävällä tavalla mukaan palvelutoimintaan.
Leoklubit ovat Lions Clubs Internationalin kansainvälinen nuoriso-ohjelma, leijonien oma nuorisojärjestö. Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukevat, auttavat ja ohjaavat niiden perustajina toimineet lionsklubit, niin kutsutut taustaklubit. Leot on palveluklubijärjestö kuten leijonatkin.
Leoklubien jäsenet ovat 12–30 -vuotiaita nuoria, jotka haluavat vaikuttaa omassa yhteisössään. Klubien toimintaan sisältyy paljon yhdessäoloa, kansainvälisyyttä ja itsensä kehittämistä. Klubit päättävät toiminnastaan itsenäisesti, suunnittelevat ja toteuttavat paikkakunnillaan omia projektejaan sekä osallistuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hyväntekeväisyysprojekteihin ja leotapahtumiin.

H-piiriin saatiin käynnistettyä viime keväänä toimiva Leoklubi Joensuuhun, monen uinumisvuoden jälkeen. Toiveenani olisi, ettei hyvin alkanut toiminta tyrehtyisi alkuunsa ainakaan taloudelliseen tilanteeseen. Jokainen tietää, kun on toiminta alussa ja kaikki toimijat/jäsenet uusia, niin haasteita riittää – ei pelkästään klubin toiminnan ylläpitoon vaan myös varainkeruuaktiviteetteihin.

Lionsklubit tukemaan Leotoimintaa

Toiveena on, että piirin kaikki klubit tällä syyskaudella tarttuisivat nuorisotyöaktiviteettiin ja tukisivat tämän aloittelevan leoklubin toimintaa itse määräämällään summalla. Summa ei tarvitse olla suuri jokaisen klubin lähtiessä mukaan.

Samalla heitän haasteen kaikille Joensuun klubeille. Voitteko hoitaa yhdessä leoklubin kansainvälisen maksun vuoronperään (LC Joensuu hoitanut sen jo vuosien ajan) sekä pyytää Leoja tutustumaan klubitapaamisiin ja aktiviteetteihinne, tekemään yhdessä hyvää. Uskon, että niin Leot kuin klubinne jäsenetkin saavat yhteistyöstä monia ahaa-elämyksiä ja uusia kokemuksia.

Joensuun Leojen presidenttinä toimii Juho Kettunen puh. 0400 970 496, sähköp. juho.kettunen@opettaja.fi  Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

  • Leoklubin tilinumero mahdollista avustustanne varten on FI42 5770 0520 3053 40.  

  • Ilmoittakaa maksava klubi viestikenttään ja ohjataanko tukenne aktiviteettiin vai leojen hallintoon.
Kiitos Teille jo etukäteen. Toivotan Teille kaikille antoisaa lionskautta ja ikimuistoisia hetkiä harrastuksemme parissa. Toivottavasti tapaamme kasvokkain kauden aikana.

Menneitä ihania aikoja muistellen ja tulevaa haaveillen

PDG Jouko Hirvonen
107-H LEO tmk:n pj
050 555 5969
jouko.hirvonen@lions.fi