15.8.2019

Kutsu kutusoratalkoisiin la 31.8.2019 Kontiolahdelle



LC Kontiolahti

 Kutsu Suomen parhaisiin talkoisiin la 31.8.2019


LC Kontiolahti kutsuu Kontilahden muista klubeista, LC Höytiäiseltä ja LC Kontiolahti Ursuloista, sekä Joensuun klubeista (tai vaikka kaikista piirin klubeista) apuvoimia Salmilammenpuron virtakutuisten kalojen kutu- ja poikasalueiden ennallistamisen viimeiseen vaiheeseen vuoden 2019 osalta.

Kesän aikana olemme kunnostaneet ja ennallistaneet miestyönä noin 900 metriä kutu- ja poikasalueita taimenien syksyn kutua ja harjusten kevään kutua silmällä pitäen Salmilammenpuron parhailta alueilta. Kalaa purossa tuntuisi olevan liikkeellä, ja kohta olisi lisääntymisolotkin kunnossa.

Epäuskoisille alla videomateriaalia todisteeksi:



Kutusoran kuljetus ja asennus


Lauantaina 31.8.2019 ohjelmassa on tämän vuoden palkitsevin ja työläin vaihe, kutusoran kuljetus ja asennus valmistelluille alueille. Materiaali, työvälineet ja laitteet on hankittu paikalle valmiiksi, ainoa mitä uupuu on lauma Vesileijonia.

Työvaiheita ovat lapiointi sankoihin, sankojen siirto ja soran asennus kutukuoppiin, unohtamatta tietenkään aina yhtä tärkeitä huolto- ja kannustusjoukkoja sekä dokumentointia.

Nyt hanskat käteen ja sormet soraan, ilmoittaudu mukaan iloiseen remmiin ja koe ikimuistoisia onnistumisen elämyksiä hyvän asian tiimoilta ja hyvässä seurassa!

Terveisin,
Janne Raassina, Vesileijona, LC Kontiolahti

Ilmoittautuminen 26.8.2019 mennessä osoitteeseen: jukka.kangashynnila@gmail.com


Kokoontuminen lauantaina 31.8.2019 klo 9:00 Kontiolahden St1:lle, josta siirrymme kohteeseen.