12.1.2023

Ukrainan aggregaatit tähän asti

Alla oleva raportti pdf-tiedostona

Ukrainan aggregaatit tähän asti

Hei taas, H-piirin johto ja klubit       12.1.2023

Olen ollut hiukan kiireinen, kun vuodenvaihteessa jäin eläkkeelle... 

Kampanjan "Talvi tulee Ukrainaan" alkuperäinen tavoite, eli 100 generaattoria jou-luksi perille toteutui 121-prosenttisesti! Mutta sitten lähti lapasesta. Vaikka koneita on ollut vaikea löytää –  samalla asialla on moni muukin järjestö, jopa valtiot – löysimme Eestistä vielä toiset 100 konetta, ainakin Puolan rajalle jo saapuneet. 

Seuraava erä tuleekin suoraan turkkilaiselta tehtaalta, 1 080 (siis tuhatkahdeksankymmentä!) konetta. Ne valmistuvat helmikuun alussa, joten ehtivät vielä näille lumille. Maksajiksi tulee toki lionsklubeja myös 12 muusta Euroopan maasta: Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Eesti, Saksa, Hollanti, Ranska, Belgia, Sveitsi, Puola ja Ukraina. Onneksi työryhmässämme on mukana alan asiantuntija Secodi Oy:n maajohtaja ja LCIF:n aluejohtaja Jyri Kurki verkostoineen.

Suomen tulos tällä hetkellä on 247 398,50 €, jolla saa laskennallisesti 309 konetta á 800 €. EU-direktiivin mukaisen ALV-vapauden ansiosta saamme maksetuksi myös rahdin ja tarpeelliset moottoriöljyt. 

Peräti 355 klubia (H-piiristä 27 klubia, 61 %, toim.huom.) on lähtenyt mukaan, joten siitä SUURI KIITOS! Osaltammehan rahankeräys jo päättyi, mutta maksuja otan vastaan vielä, jos periaatepäätös on tehty viime vuonna. Monessa muussa maassa, kuten Ranskassa ja Belgiassa keräys on vasta alullaan, kun siihen on haettu liittotason lupa.

Kaikkinensa siis, joidenkin lions-maiden itse lähettämät koneet mukaan lukien, lukumäärä lähentelee jo puoltatoista tuhatta, ja rahaa liikkuu lähemmäs miljoona euroa. Avasinkin tilin jo toiseenkin pankkiin...

Ensimmäisen erän palautteet kuvineen ja kunniakirjoineen ovat jo koneellani, kunhan ehdin lähetellä. Toisen erän halusivat maksaa Saksa ja Hollanti, joten ei hätäillä. Tärkeintä on, että Ukrainan lapsilla on valoa ja lämpöä.  

Liitteenä lista kaikista lahjoittajista tähän mennessä sekä ensimmäisen erän huomioitavat. Lisäksi mallikuva dokumenteista.

Työryhmän Björn, Jyri ja Valentin puolesta
Suuri Kiitos Lions-työstänne!
Heikki Hemmilä 

Suomen lionien lähettämiä aggregaatteja perillä Ukrainassa

Esimerkki diplomista