2.4.2024

HAASTE Pönttötalkoot klubien kesken huhtikuun 2024 ajan

Kevät lähestyy vääjäämättä huhtikuun aikana. Pohjolan luonnossa kevät on vilkasta uusiutumisen ja lisääntymisen aikaa. Piirimme monilla klubeilla on ollut tapana tehdä ja asentaa keväisin linnuille pesäpönttöjä. Tämä oivallinen ja tunnustusta ansaitseva aktiviteetti sai meidät Piirin Ympäristötoimikunnassa pohtimaan klubeille haastetta ja kilpailua. 

Näinpä Piirin Ympäristötoimikunta haastaa kaikki 107-H piirin klubit talkoisiin ja kilpasille uusien pesäpönttöjen tekemiseen ja asentamiseen.   

  • Yhdessä voimme saada aikaan merkittävän määrän hyvää ympäristöömme!  
  • Pönttö on myös erinomainen ja arvostettu vieminen moniin kohtaamisiin keväällä, lieneepä jotkut klubit kartuttaneet varallisuuttaankin näitä myymällä...

Rakentakaa ja ottakaa käyttöön klubeissanne linnuille pesimiseen soveltuvia pönttöjä (Lataa Birdlifen oivallinen opas Pöntöt & Linnut).

Lukumääräisesti suurimman saavutuksen aikaansaanut klubi (tai erityistapauksessa myös lohko) tullaan palkitsemaan tavarapalkinnolla. Ympäristötoimikunta varaa itselleen myös mahdollisuuden palkita persoonallisin tai ansioitunein yksittäinen pönttö tai muu vastaava tuotos...

Haasteaikaa on huhtikuu 2024. Osallistuakseen kisaan, lähettäkää vappuun mennessä tulokset ja kuvia Janne Raassinalle (janne.markus.raassina@gmail.com)

Jos tempaus saa aikaan vipinää klubeissa, teemme silloin myös Vilkku-lehteen pienen artikkelin halukkaiden kanssa.

Rakentavin terveisin: Janne Raassina, Erkki Jantunen ja Markku Hakulinen