26.2.2023

Lionien SM-sökön Suomen mestariksi LC Hartolan Pekka Mannila vaikeimman kautta

Lionien SM-sökön mestaruus LC Hartolan Pekka Mannilalle ja joukkuekisan voittoon LC Kitee/Ilmarinen

Katso kuvat leijonien SM-sököturnauksesta

Suomen Lions-liiton SM-Sököturnaus edellisen kauden henkilökohtaisen kilpailun voittajan Markku Kareisen klubin LC Kiihtelysvaaran järjestämänä pidettiin Heinävaaran koululla lauantaina 25.2.2023.

SM-sököä on pelattu jo 25 vuotta!

Sököä pelataan pienillä panoksilla ja turnauksen tuotto, noin 3 000–4 000 euroa, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tuotto syntyy ilmoittautumismaksuista, arpajaisista ja siitä, että jokaisesta jaosta voittaja antaa 10 % hyväntekeväisyyteen.

Tänä vuonna korttia läiskimässä ja sillä hyvää tekemässä oli 51 lionia 11 eri klubista ja joukkueita oli 21. Ennen hernerokkataukoa pelatuissa tunnin mittaisissa alkuerissä ratkaistiin joukkueiden Suomen mestaruus. Tiukan joukkuekisan voitti LC Kitee/Ilmarinen I, toisena LC Hartola II ja kolmantena LC Rääkkylä I

LC Kitee/Ilmarisen voittajajoukkue Olli Lötjönen, Raimo Timoskainen ja Seppo Hakulinen

LC Kitee/Ilmarinen I  269,50 (Raimo Timoskainen 129,50; Olli Lötjönen 94 ja Seppo Hakulinen 26)
LC Hartola II 266 (Pertti Vuokko 95,50; Tuomo Tuukkanen 95 ja Timo Rantanen 75,50)
LC Rääkkylä I 242,50 (Tero Harinen 103,50; Juha-Pekka Puhakka 83 ja Petri Rouvinen 56)

LC Kitee/Ilmarinen I sinisiää liiveissään, LC Hartola II takana ja LC Rääkkylä I edessä

Alkuerissä karsittiin kolmeen välieräpöytään pääsevät pelaajat ja välieräpöydästä aina kaksi parasta selvitti tiensä finaaliin. Tämän lisäksi oli mahdollista 5 euron lisämaksulla ilmoittautua keräilyeriin, joita pelattiin kolmessa pöydässä ja näistä yhteensä vain kaksi parasta pääsivät finaaliin.

Henkilökohtaisen kilpailun voittaja ratkesi vaikeimman kautta: alkuerissä koko pelikassansa menettänyt ja siitä "katkeran palkinnon" saanut Pekka Mannila, LC Hartola, meni sisuuntuneena 5 euron lisämaksulla keräilyeriin. Keräilyerissä hän oli niiden kahden joukossa, jotka pääsivät finaaliin ja finaalissa hän pesi koko muun porukan selvällä 35,00 euron erolla. Finaalissa peliaikaa oli 1,5 tuntia kun muuten pelattiin tunnin peliajalla.

Katkeran palkinnon ensin saanut LC Hartolan Pekka Mannila
voitti vielä koko finaalin ja lionien Suomen mestaruuden

Peräti neljällä joukkueella osallistunut sököklubi LC Kiihtelysvaara vei finaalipaikoista puolet eli neljä. Järjestävän seuran edustajina he kuitenkin olivat leijonahengessä vieraskoreita jääden finaalissa neljälle viimeiselle sijalle.

LC Hartolan Pekka Mannilan (154) jälkeen toiseksi tuli LC Tuupovaaran Pekka K. Vatanen (119) ja kolmas oli LC Hartolan Timo Rantanen (111).