19.2.2024

LC Kaarina/City vei lions-sökön Suomen mestaruuden 2024 ja LC Hartola joukkuekisan voittaja

Katso lisää kuvia sököturnauksesta

LC Hartola järjesti 17. helmikuuta 2024 sökön eli avopokerin SM-kisat. Sökö on tunnetusti yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli (jossa naiset ovat siis vahvoilla), jossa pärjää niin taidolla, tuurilla kuin tiukalla pokerinaamallakin, kertoi kisan yhteyshenkilö Pekka Mannila kutsuviestissään ja muistuttaessaan LC Kitee/Ilmarista tuomaan joukkue-SM kiertopalkinnon mukanaan.

Tänä vuonna viime vuoden 2023 mestari LC Kitee/Ilmarinen joutui luovuttamaan joukkuekisan kiertopalkinnon  järjestävän klubin LC Hartolan III-joukkueelle tuloksella 270 €. Joukkuekisan toinen ja kolmas sija tulivat sentään H-piiriin: LC Savonlinna/Sääminki (247,50 €) oli toisena ja LC Kiihtelysvaara I (213,50 €) kolmantena. 

Lions-sökön joukkuekisan Suomen mestarijoukkue 2024
LC Hartola III: Pekka Mannila, Timo Eskola ja Tuomo Tuukkanen.

Joukuekisan toinen LC Savonlinna Sääminki I, Juha Höijer, Niilo Käyhkö ja Pentti Heikkonen.

Joukkuekisan kolmas  LC Kiihtelysvaara I: MArkku Kuitunen, Pasi Leppänen ja Juha Jormanainen.

Henkilökohtaisen kisan finaaliin pääsi kahdeksan pelaajaa, kolmen kuuden hengen välieräpöydön kaksi pöytänsä parasta ja neljän keräilyerän 26:sta pelaajasta vain kaksi kaikkein parasta. 

Finaaleissa H-piiriin tuli kuten joukkuekisassakin kakkos- ja kolmossijat. Kolmas oli LC Rääkkylän  Olavi Harinen 116 € ja toisena saman klubin Kauko Kervinen vain 2,50 euroa paremmalla tuloksella 118,50 €. Voiton vei turnauksen kokenein pelaaja, 80-vuotias LC Kaarina/Cityn Martti Vastamäki selvällä 27,50 euron marginaalilla tuloksellaan 146 €.

Finaalin toinen Olavi Harinen LC Rääkkylä, Suomen mestari LC Kaarina Cityn Martti Vastamäki,
kolmas LC Rääkkylän Kauko Kervinen.

Kisan tuotot LC Hartola käyttää pääsääntöisesti nuorten kesätyöllistämisen tukemiseen.


 

Kisoissa palkittiin perinteisesti myös ensimmäisenä pelikassansa 60 € alkuerissä menettänyt pelaaja katkeralla palkinnolla. Palkinnon vastaanotti hymyssä suin LC Tuupovaaran Harri Airio, jolle LC Kitee/Ilmarisen Raimo Timoskainen antoi "hyvän vastuksen".

LC Tuupovaaran Harri Airio sai katkeran palkinnon, mutta ei se leijonaa surettanut

Alkuerät päätöksissä

 Juha Jormanainen ja Olavi Harinen, sökön peluu on mukavaa

Keräilyerät käyntiin, neljästä pöydästä vain kaksi parasta pääsee finaaliin

Kolme välieräpöytää ja neljä keräilyeräpöytää lounastauon jälkeen

Papparazzi-Niilon välieräpöytä, Niilo jäi pöytänsä kolmanneksi ja on itse linssin toisella puolella

Katso lisää kuvia sököturnauksesta

Turnaus muistetaan myös kaikkien aikojen karmeimmasta ajokelistä kun lauantaita vasten yöllä satoi 10-20 senttiä lunta ja aamulla alijäähtyneen veden sade teki teistä erittäin liukkaat ja/tai sohjoiset. Niilolta ja Eerolta kului neljä ja puoli tuntia 306 kilometrin menomatkaan Kiteeltä Hartolaan.