25.2.2024

Mielenkiintoinen lounastilaisuus Melvin Jones-jäsenille ja Lions-ritareille puolisoineen Joensuussa 24.2.2024

Lounastapahtuman historiaa H-piirissä

Ensimmäinen H-piirin ritaritilaisuus järjestettiin 21 vuotta sitten Lions-ritareille ja heidän puolisoilleen vuosikokouksen yhteydessä 26.4.2003 Savonlinnassa piirikuvernööri Erkki Huopion kaudella. H-piirissä oli silloin vain 17 Lions-ritaria. 

Piirin  ritaritilaisuus myös 2005 pidettiin Rääkkylän vuosikokouksen yhteydessä Harri Forssin järjestämänä. Ritareiden määrä H-piirissä oli jo liki tuplaantunut 31:een. Myös 2007 ritaritilaisuus oli vuosikokouksen yhteydessä Hotelli Herttuassa.

Melvin Jones -jäsenten tilaisuuksia oli järjestetty jo ennen vuotta 2004 eri muodoissaan, ei kuitenkaan joka vuosi. Piirikuvernööri Markku Lappalaisen, LC Rääkkylä, kaudella 2004 Karjalan Talolla ravintola Puukellossa pidettyyn tilaisuuteen osallistui noin 50 henkilöä. Iloa elämään loihtivat Motoran tanssijat. Asiapuolella kuultiin mm. Lions Quest-koulutuksen merkityksestä koulujen oppimis- ja kasvatustilanteisiin. Juhlapuheen piti rovasti Risto Ruskomaa. Parhaimmillaan tilaisuuksissa on ollut yli sata lionia ja puolisoa.

MJF-tapahtuma oli Lions-liiton suosittelema tapahtuma.

H-piirin toimintakertomusten mukaan ensimmäinen yhteinen MJF-jäsenten ja Lions-ritareiden tilaisuus pidettiin vuonna 2008 iltatilaisuutena Joensuussa Kimmelissä. Juhlapuhujana oli edellisen kauden 2006-2007 Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Harri Forss LC Savonlinna/Eerikistä.

Mannerheim-ristin ritarit aiheena 2024

Tämän kauden Melvin Jones-jäsenille ja Lions-ritareille puolisoineen järjestetyssä lounastilaisuudessa Kiesassa Joensuussa oli 56 osallistujaa. Ensin nautittiin maittava lounas, johon sisältyi kattava salaattipöytä, feta-oliivi-jauhelihapihviä ja tomaatti-paprikakastiketta, timjami-krossiperunaa ja paahtokasviksia, leipä ja levitteet sekä hedelmäinen jälkiruoka. 


Lounasvieraat toivotti tervetulleeksi H-piirin AR-toimikunnan puheenjohtaja Pentti Päivinen. Hän kertoi myös säätiön adressien ohella uutuutena olevista A5-kokoisista säätiön onnittelukorteista, joita voi tilata samaan tapaan kuin adresseja onnittelu-/muistamistarkoituksiin.

Piirikuvernööri Marko Haverinen kertoi olevansa ensi kertaa tällaisessa tilaisuudessa. Hän muistuttipiirin jäsenhankintakampanjasta, jossa tavoitteena on saada 45 uutta jäsentä ja viiden uuden jäsenen nettokasvu tämän kauden aikana. Tällä hetkellä olemme saaneet kauden aikana 41 uutta jäsentä ja piirin jäsenmäärä 983 on vain yhden hengen verran miinuksella ja tiedossa on useammankin uuden jäsenen tulo klubeihin lähiviikkojen aikana. Piirin vuosikokoukseen Järvisydämeen Rantasalmelle lauantaina 20.4.2024 lionsjärjestön kansainvälisen ensimmäisen varapresidentin Fabricio Oliveiran Brasiliasta. Klubeista toivotaan runsasta osallistumista piirikokouspäivän tilaisuuksiin. 

Lounasesitelmän aiheenaan "Katsaus Pohjois-Karjalassa vaikuttaneisiin Mannerheim-ristin ritareihin" piti  dosentti, FT, lion Jarkko Kemppi, LC Joensuu/Pielisjoki. 

Tilaisuuden päätössanooissa LCIF-piirikoordinaattori Juha-Pekka Vatanen kiitti Kemppiä mielenkiintoisesta esityksestä ja kaikkia osallistuneita saapumisesta tilaisuuteen. Lisäksi hän kertoi piirimme saaneen viime kausilla hyvin avustuksia LCIF:ltä, lionien kansainväliseltä avustussäätiöltä mm. Ukrainan pakolaisten auttamiseksi ja Joensuun moottoripajan avustamiseksi.

Kiesan ravintolan kokki esitteli päivän lounaan sisältöä

Kiesan auditoriossa oli mukava seurata luentoa

Jarkko Kemppi aloittamassa esitystään

Mannerheim-ristin historiaa

Piirikuvernööri Marko Haverinen polvistuneena jäsentensä eteen

Lisää kuvia tilaisuudesta H-piirin kuvapalvelimella